Energie vergelijken Scharnegoutum Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Scharnegoutum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders zoals Anode Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Scharnegoutum? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker check je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website blader je door alle details over stroom, gas en licht in Scharnegoutum.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €254

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Scharnegoutum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Delta €170 €14,17 €1.596,60
3 jaar Delta €140 €3,89 €1.716,60
5 jaar Delta €0 €0 €1.836,60

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je gauw en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Scharnegoutum”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Scharnegoutum:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Scharnegoutum waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Huismerk Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Scharnegoutum? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Scharnegoutum is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met immense welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €283

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De aankomende energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Scharnegoutum zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Mariaparochie.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Scharnegoutum


Zo vind je de goedkoopste energie in Scharnegoutum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Scharnegoutum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Nette klantenservice
Interessante acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Goede service
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Overstapservice
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
2 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Behulpzame service
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Scharnegoutum

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Scharnegoutum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je gemakkelijk de goedkoopste maatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een aantrekkelijke gas leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Cadier en Keer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.