Energie vergelijken Mariënberg Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Mariënberg? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Oxxio. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Mariënberg? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke maatschappij check je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Hier check je praktische info over gas, stroom en licht in Mariënberg.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €187

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Mariënberg? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €190 €15,83 €1.570,45
3 jaar Green Choice €350 €9,72 €1.690,45
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.810,45

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Mariënberg”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Mariënberg:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Mariënberg waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Mariënberg? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Mariënberg zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers geven jouw goede welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €226

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De volgende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Mariënberg zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Grevenbicht.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de goedkoopste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Mariënberg


Vind de goedkoopste energie in Mariënberg

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Mariënberg (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Meerdere contracten
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verschillende contracten
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Online verbruik inzien
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Nette service
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Eenvoudig afsluiten
Prominente acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Goede klantenservice
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Snel overstappen
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Mariënberg

Gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Mariënberg? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je eenvoudig de meest voordelige aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Hardenberg). Een goedkope leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Wervershoof.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Hardenberg.