Energie vergelijken Scheemda Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Scheemda? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als Vrijopnaam of Qurrent. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Scheemda? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker zie je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Scheemda.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €203

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Scheemda? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €200 €16,67 €1.596,75
3 jaar Essent €170 €4,72 €1.716,75
5 jaar Essent €0 €0 €1.836,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Scheemda”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Scheemda:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Scheemda waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Scheemda? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Scheemda zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers hanteren formidabele welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €198

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Scheemda zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Mariënvelde.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet eenvoudig de meest voordelige stroomleverancier die past bij jouw situatie. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Scheemda


Vind de goedkoopste energie in Scheemda

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Scheemda (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Contract wijzigen
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Vriendelijke service
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Behulpzame service
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Online account
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Online verbruik inzien
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele gasprijs
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Aangename service
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Goede service
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Direct overstappen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Scheemda

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Scheemda? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je razendsnel de goedkoopste gasmaatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Oldambt). Een betaalbare leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Capelle aan den IJssel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Oldambt.