Energie vergelijken Schelluinen Start met vergelijken en bespaar tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Schelluinen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Vandebron en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Schelluinen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vergelijk je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Schelluinen.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €226

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Schelluinen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.596,90
3 jaar Oxxio €200 €5,56 €1.716,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.836,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels de vergelijker vergelijk je rap en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Schelluinen”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Schelluinen:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Schelluinen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Schelluinen? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Schelluinen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders bieden namelijk enorme welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €126

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Schelluinen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Marken.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt nu de meest betaalbare energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Schelluinen


Vind de goedkoopste energie in Schelluinen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Schelluinen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
1 jarig contract
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Snel oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
Aangename service
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel overstappen
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Nette service
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Online verbruik inzien
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel oversluiten
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Schelluinen

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Schelluinen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je in luttele seconden de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Giessenlanden). Een voordelige organisatie gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Casteren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Giessenlanden.