Energie vergelijken Marken Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Marken? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energieflex en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Marken? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op onze website lees je alle details over gas, stroom en licht in Marken.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €269

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Marken? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €240 €20 €1.570,70
3 jaar Budget Energie €400 €11,11 €1.690,70
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.810,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze pagina vergelijk je gauw en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Marken”. Daarnaast kun je sorteren op energie van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Marken:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Marken waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Clean Energy.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Marken? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Marken is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen hanteren verrassende welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €260

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Marken zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Groenekan.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de goedkoopste leverancier voor jouw woning en verbruik. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Marken


Overstappen naar de goedkoopste energie in Marken

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Marken (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Snel af te sluiten
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Persoonlijk advies
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Hulp bij overstappen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Goede service
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Verbruik advies
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele of vaste prijs
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
3 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Marken

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Marken? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij snel & overzichtelijk de meest betaalbare gasmaatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Waterland). Een interessante maatschappij gezien? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Westbeemster.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Waterland.