Energie vergelijken Schettens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Schettens? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Allure Energie of Fenor. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Schettens? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder vind je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Via deze website vind je bruikbare info over stroom, gas en licht in Schettens.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €263

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Schettens? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €120 €10 €1.597,10
3 jaar Energiedirect.nl €240 €6,67 €1.717,10
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.837,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze tool vergelijk je gauw en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Schettens”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Schettens:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Schettens die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Pure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Schettens? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Schettens is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen werken met interessante welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €265

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Schettens zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Marrum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de goedkoopste energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Schettens


Overstappen naar de goedkoopste energie in Schettens

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Schettens (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verschillende contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vriendelijke service
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Persoonlijke service
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Nette klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Hulp bij overstappen
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Direct overstappen
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
2 jarig contract
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Schettens

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Schettens? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij in minder dan een minuut de meest voordelige maatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een goedkope partij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Coevorden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.