Energie vergelijken Schiedam Start met vergelijken en bespaar wel €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Schiedam? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals De Vastelastenbond en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Schiedam? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend ontdek je meteen de goedkoopste energie. Van iedere organisatie vergelijk je de prijs per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Hier lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Schiedam.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €246

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Schiedam? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €140 €11,67 €1.597,20
3 jaar Budget Energie €260 €7,22 €1.717,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.837,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze pagina vergelijk je razendsnel en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Schiedam”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Schiedam:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Schiedam met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met feestdagen). Welke van deze opties het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Qwint.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Schiedam? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Schiedam is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers bieden je immense welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €286

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Schiedam zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Marum.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest goedkope energieleverancier die past bij jouw situatie. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Schiedam


Vind de goedkoopste energie in Schiedam

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Schiedam (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online account
Sublieme acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Verbruik advies
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Charmante service
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
2 jarig contract
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
3 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Aangename service
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verbruik advies
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Schiedam

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Schiedam? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je meteen de aantrekkelijkste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Schiedam). Een interessante leverancier kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Collendoorn.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Schiedam.