Energie vergelijken Marum Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Marum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders als Engie of Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Marum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vergelijk je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina check je praktische info over stroom, gas en licht in Marum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €258

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Marum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €150 €12,50 €1.571,00
3 jaar Qurrent €140 €3,89 €1.691,00
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.811,00

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze website vergelijk je vlot en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Marum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Marum:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Marum waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Energieflex.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Marum? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Marum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden je verrassende welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €203

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Marum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Grolloo.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet eenvoudig de meest voordelige aanbieder die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Marum


Zo vind je de goedkoopste energie in Marum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu snel de goedkoopste stroom in Marum (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Gemakkelijk oversluiten
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Online verbruik inzien
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
3 jarig contract
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
3 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Charmante service
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Marum

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Marum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij eenvoudig de meest goedkope leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Marum). Een betaalbare aanbieder ontdekt? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Westerbork.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Marum.