Energie vergelijken Collendoorn Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Collendoorn? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals Allure Energie en Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Collendoorn? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina vind je handige info over stroom, gas en licht in Collendoorn.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €210

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Collendoorn? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.526,15
3 jaar NLE €130 €3,61 €1.646,15
5 jaar NLE €0 €0 €1.766,15

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je rap en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Collendoorn”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Collendoorn:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Collendoorn waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Energieflex.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Collendoorn? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Collendoorn zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hebben gewoonlijk fantastische welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €243

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Collendoorn zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Westerbork.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder die past bij jouw situatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Collendoorn


Profiteer van de goedkoopste energie in Collendoorn

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Collendoorn (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Nette service
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Nette service
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Persoonlijk advies
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Inzicht in je verbruik
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Overstapservice
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Simpele voorwaarden
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Collendoorn

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Collendoorn? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je eenvoudig de meest betaalbare maatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Hardenberg). Een goedkope maatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Moergestel.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Hardenberg.