Energie vergelijken Schiermonnikoog Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Schiermonnikoog? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroomaanbieders als De Vastelastenbond en Greenchoice. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Schiermonnikoog? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina check je alle details over stroom, gas en licht in Schiermonnikoog.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €194

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Schiermonnikoog? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €150 €12,50 €1.597,25
3 jaar Vattenfall €270 €7,50 €1.717,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.837,25

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze website vergelijk je supersnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Schiermonnikoog”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Schiermonnikoog:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Schiermonnikoog met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als UnitedConsumers.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Schiermonnikoog? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Schiermonnikoog is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders geven jouw immense welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €250

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande leverancier regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Schiermonnikoog zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Marwijksoord.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de voordeligste leverancier voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Schiermonnikoog


Vind de goedkoopste energie in Schiermonnikoog

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Schiermonnikoog (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Gemakkelijk oversluiten
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel oversluiten
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Online verbruik inzien
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Goede medewerkers
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Sympatieke service
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Sympatieke service
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Snel oversluiten
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Schiermonnikoog

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Schiermonnikoog? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je direct de voordeligste gas aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Schiermonnikoog). Een aantrekkelijke maatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Colmschate.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Schiermonnikoog.