Energie vergelijken Marwijksoord Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Marwijksoord? De keuze is vandaag de dag erg groot. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom als E.ON en Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Marwijksoord? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Marwijksoord.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €214

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Marwijksoord? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €160 €13,33 €1.571,05
3 jaar Green Choice €150 €4,17 €1.691,05
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.811,05

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Marwijksoord”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Marwijksoord:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Marwijksoord met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Engie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Marwijksoord? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Marwijksoord zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers werken met hoge welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €279

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Marwijksoord zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Groningen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de voordeligste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Marwijksoord


Ontdek de goedkoopste energie in Marwijksoord

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Marwijksoord (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijk advies
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Overstapservice
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijk advies
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Marwijksoord

Het verbruikte gas bepaalt deels de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Marwijksoord? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je meteen de aantrekkelijkste aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Aa en Hunze). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Westerbroek.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Aa en Hunze.