Energie vergelijken Schijf Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Schijf? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroom maatschappijen zoals bijv. Essent of NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Schijf? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Schijf.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €272

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Schijf? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Essent €160 €13,33 €1.597,30
3 jaar Essent €280 €7,78 €1.717,30
5 jaar Essent €0 €0 €1.837,30

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Schijf”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Schijf:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Schijf met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Vandebron.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Schijf? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Schijf is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €267

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Schijf zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Mastenbroek.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet nu de meest voordelige stroomleverancier voor jouw situatie. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Schijf


Ontdek de goedkoopste energie in Schijf

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Schijf (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Meerdere contracten
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Overstapservice
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Direct overstappen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Flexibele gasprijs
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Flexibele of vaste prijs
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Tussentijds aanpassen
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel overstappen
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Schijf

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Schijf? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je eenvoudig de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Rucphen). Een geschikte aanbieder kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Cornwerd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Rucphen.