Energie vergelijken Schipluiden Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Schipluiden? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen zoals UnitedConsumers of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Schipluiden? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Daarna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Schipluiden.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €278

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Schipluiden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €110 €9,17 €1.597,80
3 jaar Budget Energie €380 €10,56 €1.717,80
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.837,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Middels onze zoekmachine vergelijk je rap en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Schipluiden”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Schipluiden:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Schipluiden met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Coteq Netbeheer.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Schipluiden? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Schipluiden zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers werken met serieuze welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €252

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Schipluiden zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Meerstad.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de goedkoopste energiemaatschappij voor jouw situatie. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Schipluiden


Stap over naar de goedkoopste energie in Schipluiden

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Schipluiden (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verschillende contracten
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
1 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Gemakkelijk oversluiten
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Simpele voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Variabele stroomprijzen
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Inzicht in je verbruik
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Tussentijds aanpassen
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Schipluiden

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Schipluiden? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij direct de meest voordelige leverancier. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven uit de regio (Midden-Delfland). Een passende organisatie gevonden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Dalen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Midden-Delfland.