Energie vergelijken Meerstad Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Meerstad? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als UnitedConsumers en Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Meerstad? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie vind je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Meerstad.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €186

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Meerstad? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.571,60
3 jaar Qurrent €260 €7,22 €1.691,60
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.811,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Meerstad”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Meerstad:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Meerstad waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met feestdagen). Welke van deze opties het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Vattenfall.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Meerstad? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Meerstad is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers hanteren doorgaans aantrekkelijke welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €180

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Meerstad zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Huins.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de goedkoopste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Meerstad


Ontdek de goedkoopste energie in Meerstad

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu direct de goedkoopste stroom in Meerstad (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Nette klantenservice
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Aangename service
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Simpele voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Goede service
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Online verbruik inzien
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vaste prijs gas
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Charmante service
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Variabele stroomprijzen
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Meerstad

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Meerstad? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je binnen een paar seconden de meest goedkope leverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Slochteren). Een interessante gasmaatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Westhem.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Slochteren.