Energie vergelijken Schokland Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Schokland? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals E.ON en Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Schokland? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker ontdek je de prijs per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Schokland.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €226

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Schokland? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €120 €10 €1.597,85
3 jaar Vattenfall €390 €10,83 €1.717,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.837,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze pagina vergelijk je razendsnel en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Schokland”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Schokland:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Schokland met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Allure Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Schokland? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Schokland zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven jouw fantastische welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €237

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Schokland zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Flevoland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Meeuwen.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest goedkope aanbieder voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Schokland


Vind de goedkoopste energie in Schokland

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Schokland (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Flevoland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Snel af te sluiten
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Snel oversluiten
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Direct overstappen
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Vriendelijke service
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Verschillende contracten
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel overstappen
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Schokland

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Schokland? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je binnen no-time de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Noordoostpolder). Een aantrekkelijke maatschappij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Dalerpeel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Noordoostpolder.