Energie vergelijken Dalerpeel Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Dalerpeel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Eneco of Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Dalerpeel? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Dalerpeel.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €180

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Dalerpeel? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.526,80
3 jaar Oxxio €260 €7,22 €1.646,80
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.766,80

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met deze pagina vergelijk je vluchtig en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Dalerpeel”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van wind of de zon. Of zoek naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Dalerpeel:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Dalerpeel die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Dalerpeel? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Dalerpeel zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je sensationele welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €223

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Dalerpeel zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Westhoek.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jouw situatie. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Dalerpeel


Overstappen naar de goedkoopste energie in Dalerpeel

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Dalerpeel (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Goede klantenservice
Interessante acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Betalen in termijnen
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Variabele gasprijzen
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Goede medewerkers
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Nette klantenservice
Interessante acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Overstapservice
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Vaste prijs stroom
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vriendelijke service
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Dalerpeel

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Dalerpeel? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij gelijk de aantrekkelijkste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Coevorden). Een geschikte gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Moordrecht.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Coevorden.