Energie vergelijken Schoondijke Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Schoondijke? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energieflex of Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Schoondijke? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna zie je direct de goedkoopste energie. Per energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Hier check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Schoondijke.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €261

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Schoondijke? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Essent €130 €10,83 €1.597,90
3 jaar Essent €400 €11,11 €1.717,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.837,90

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze pagina vergelijk je supersnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Schoondijke”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Schoondijke:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Schoondijke met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Anode Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Schoondijke? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Schoondijke is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers hanteren doorgaans fantastische welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €187

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen maatschappij regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Schoondijke zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zeeland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Megchelen.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest betaalbare stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Schoondijke


Profiteer van de goedkoopste energie in Schoondijke

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Schoondijke (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zeeland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Verschillende contracten
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vriendelijke service
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Snel oversluiten
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Flexibele gasprijs
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Verschillende contracten
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
3 jarig contract
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Behulpzame service
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Overstaphulp
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel af te sluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede klantenservice
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Schoondijke

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Schoondijke? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij zonder problemen de meest voordelige gasmaatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Sluis). Een goedkope gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Dalerveen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Sluis.