Energie vergelijken Schoonebeek Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Schoonebeek? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroommaatschappijen zoals bijv. Budget Energie en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Schoonebeek? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstpremie. Advies nodig? Op onze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Schoonebeek.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €230

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Schoonebeek? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.597,95
3 jaar Eneco €410 €11,39 €1.717,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.837,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via de vergelijker vergelijk je rap en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Schoonebeek”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Schoonebeek:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Schoonebeek die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Budget Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Schoonebeek? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Schoonebeek is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans gigantische welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €145

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Schoonebeek zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Megen.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt eenvoudig de voordeligste stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Schoonebeek


Overstappen naar de goedkoopste energie in Schoonebeek

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Schoonebeek (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Variabele gasprijzen
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Goede medewerkers
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
1 jarig contract
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Online account
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Schoonebeek

Het verbruik van gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Schoonebeek? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je in luttele seconden de meest betaalbare aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Emmen). Een interessante gasmaatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Dalfsen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Emmen.