Energie vergelijken Schuinesloot Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Schuinesloot? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom zoals Eneco of Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Schuinesloot? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij vind je de prijs per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Schuinesloot.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €261

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Schuinesloot? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €230 €19,17 €1.598,40
3 jaar Budget Energie €180 €5,00 €1.718,40
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.838,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Schuinesloot”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Schuinesloot:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Schuinesloot met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Essent.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Schuinesloot? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Schuinesloot is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven namelijk serieuze welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €228

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Schuinesloot zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Meppen.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest betaalbare aanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Schuinesloot


Overstappen naar de goedkoopste energie in Schuinesloot

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Schuinesloot (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Behulpzame service
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Direct overstappen
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Snel oversluiten
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Persoonlijk advies
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
3 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Flexibele stroomprijs
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Schuinesloot

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Schuinesloot? Met behulp van onze gas-vergelijker check je eenvoudig de voordeligste gasmaatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (Hardenberg). Een geschikte aanbieder gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken De Glind.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Hardenberg.