Energie vergelijken Sexbierum Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Sexbierum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als Vandebron en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Sexbierum? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna tref je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vind je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Sexbierum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €177

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Sexbierum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €130 €10,83 €1.598,65
3 jaar Oxxio €230 €6,39 €1.718,65
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.838,65

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels de vergelijker vergelijk je vluchtig en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Sexbierum”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Sexbierum:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Sexbierum waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Innova Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Sexbierum? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Sexbierum is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden je enorme welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €165

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Sexbierum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Metslawier.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt meteen de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Sexbierum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Sexbierum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Sexbierum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Sympatieke service
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Snel af te sluiten
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel overstappen
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Goede service
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verschillende contracten
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Snel overstappen
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Overstaphulp
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Snel af te sluiten
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Sexbierum

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Sexbierum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je eenvoudig de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Franekeradeel). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken de Hoef.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Franekeradeel.