Energie vergelijken De Knipe Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in De Knipe? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomaanbieders zoals bijv. Eneco en Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in De Knipe? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder zie je de energiekosten per jaar en de geldende cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website vind je praktische info over stroom, gas en licht in De Knipe.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €238

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in De Knipe? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €210 €17,50 €1.527,80
3 jaar Vattenfall €140 €3,89 €1.647,80
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.767,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met de vergelijker vergelijk je rap en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers De Knipe”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in De Knipe:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in De Knipe die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in De Knipe? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio De Knipe is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hebben gewoonlijk fantastische welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €292

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In De Knipe zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Wijchen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet direct de meest goedkope aanbieder voor jouw situatie. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken De Knipe


Profiteer van de goedkoopste energie in De Knipe

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu direct de goedkoopste stroom in De Knipe (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Nette klantenservice
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Vaste prijs stroom
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verschillende contracten
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Aangename service
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Vriendelijke service
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
3 jarig contract
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Maandelijks bijstellen
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
3 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Variabele stroomprijzen
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vriendelijke service
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in De Knipe

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in De Knipe? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je probleemloos de goedkoopste leverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gastarieven voor jouw woning (Heerenveen). Een interessante organisatie aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Neer.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Heerenveen.