Energie vergelijken Simpelveld Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Simpelveld? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen zoals DELTA of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Simpelveld? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Simpelveld.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €271

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn duurder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Simpelveld? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Eneco €230 €19,17 €1.599,15
3 jaar Eneco €330 €9,17 €1.719,15
5 jaar Eneco €0 €0 €1.839,15

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Simpelveld”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Simpelveld:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Simpelveld die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Qwint.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Simpelveld? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Simpelveld zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak interessante welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €182

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen aanbieder regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Simpelveld zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Limburg. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Midlum.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de goedkoopste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Simpelveld


Ontdek de goedkoopste energie in Simpelveld

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Simpelveld (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
3 jarig contract
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Persoonlijke service
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel overstappen
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Behulpzame service
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel af te sluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Persoonlijk advies
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Simpelveld

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Simpelveld? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je snel de meest voordelige gasmaatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Simpelveld). Een geschikte gasmaatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken De Meern.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Simpelveld.