Energie vergelijken De Meern Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in De Meern? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroom maatschappijen als Engie en Qwint. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in De Meern? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie vergelijk je de kosten op jaarbasis en de optionele korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in De Meern.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €264

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in De Meern? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €120 €10 €1.528,10
3 jaar Green Choice €200 €5,56 €1.648,10
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.768,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze pagina vergelijk je vlot en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers De Meern”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in De Meern:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van De Meern waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Energieflex.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in De Meern? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In De Meern zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans speciale welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €220

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In De Meern zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Wijk bij Duurstede.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest goedkope stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken De Meern


Vind de goedkoopste energie in De Meern

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in De Meern (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
3 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette service
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vaste prijs gas
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Variabele gasprijzen
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Charmante service
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede medewerkers
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in De Meern

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in De Meern? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je zonder moeite de meest goedkope maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Utrecht). Een aantrekkelijke leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Netersel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Utrecht.