Energie vergelijken Midlum Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Midlum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals DELTA of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Midlum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle details over gas, stroom en licht in Midlum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €214

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Midlum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Engie €240 €20 €1.572,95
3 jaar Engie €210 €5,83 €1.692,95
5 jaar Engie €0 €0 €1.812,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Midlum”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Midlum:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Midlum waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Energieflex.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Midlum? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Midlum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen geven jouw fantastische welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €171

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw nieuwe maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Midlum zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Hapert.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt nu de meest aantrekkelijke energieaanbieder die past bij jouw situatie. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Midlum


Zo vind je de goedkoopste energie in Midlum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Midlum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Variabele gasprijzen
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
1 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Nette service
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede service
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Betalen in termijnen
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Direct overstappen
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Midlum

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Midlum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je makkelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Harlingen). Een voordelige organisatie kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Wijk bij Duurstede.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Harlingen.