Energie vergelijken Sint Jansteen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Sint Jansteen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende leveranciers van stroom als Energiedirect.nl of Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Sint Jansteen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website check je handige info over stroom, gas en licht in Sint Jansteen.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €259

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Sint Jansteen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Delta €160 €13,33 €1.599,55
3 jaar Delta €410 €11,39 €1.719,55
5 jaar Delta €0 €0 €1.839,55

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze tool vergelijk je razendsnel en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Sint Jansteen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Sint Jansteen:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Sint Jansteen met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Westland Infra.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Sint Jansteen? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Sint Jansteen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders geven jouw enorme welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €147

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en scherpste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Sint Jansteen zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zeeland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Mijnsheerenland.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de aantrekkelijkste energieleverancier die past bij jouw situatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Sint Jansteen


Vind de goedkoopste energie in Sint Jansteen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Sint Jansteen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zeeland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Verbruik aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Charmante service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Contract wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Contract wijzigen
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Overstaphulp
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Nette service
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Goede medewerkers
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Sint Jansteen

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Sint Jansteen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je moeiteloos de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Hulst). Een goedkope gasmaatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken De Steeg.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Hulst.