Energie vergelijken Sint Joost Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Sint Joost? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als Energieflex en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Sint Joost? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke maatschappij zie je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Advies nodig? Op deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Sint Joost.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €205

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Sint Joost? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.599,60
3 jaar Budget Energie €420 €11,67 €1.719,60
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.839,60

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Sint Joost”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Sint Joost:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Sint Joost waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Endinet Groep.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Sint Joost? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Sint Joost is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas bieden je huizenhoge welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €168

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Sint Joost zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Mildam.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet eenvoudig de goedkoopste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Sint Joost


Ontdek de goedkoopste energie in Sint Joost

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Sint Joost (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Snel af te sluiten
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Nette service
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Goede klantenservice
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verschillende contracten
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Snel af te sluiten
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Snel overstappen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Online account
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Vaste prijs gas
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Sint Joost

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Sint Joost? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je in minder dan een minuut de meest goedkope gasmaatschappij. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Echt-Susteren). Een aantrekkelijke organisatie kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken De Tike.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Echt-Susteren.