Energie vergelijken Mildam Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Mildam? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomleveranciers zoals Engie en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Mildam? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per verstrekker tref je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Mildam.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €187

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Mildam? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €180 €15,00 €1.573,40
3 jaar Qurrent €300 €8,33 €1.693,40
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.813,40

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze tool vergelijk je vlot en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Mildam”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Mildam:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Mildam waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij MAIN Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Mildam? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Mildam is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden namelijk fantastische welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €292

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Mildam zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Haringhuizen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest aantrekkelijke energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Mildam


Zo vind je de goedkoopste energie in Mildam

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Mildam (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
3 jarig contract
Interessante acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele gasprijs
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede service
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Contract wijzigen
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Simpele voorwaarden
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Mildam

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Mildam? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je in minder dan een minuut de meest voordelige gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen uit de regio (Heerenveen). Een voordelige gas leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Wilbertoord.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Heerenveen.