Energie vergelijken De Tike Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in De Tike? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende leveranciers van stroom als De Vastelastenbond en Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in De Tike? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij check je de kosten op jaarbasis en de optionele korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier vind je handige info over stroom, gas en licht in De Tike.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €235

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in De Tike? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar NLE €210 €17,50 €1.528,55
3 jaar NLE €290 €8,06 €1.648,55
5 jaar NLE €0 €0 €1.768,55

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers De Tike”. Je kunt ook filteren op stroom van wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in De Tike:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van De Tike die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over MAIN Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in De Tike? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom De Tike is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €241

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In De Tike zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Wilbertoord.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest goedkope aanbieder voor jou. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken De Tike


Ontdek de goedkoopste energie in De Tike

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in De Tike (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Sympatieke service
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Snel overstappen
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Online verbruik inzien
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs gas
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Direct overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in De Tike

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in De Tike? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je snel de voordeligste gas aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Smallingerland). Een interessante gas leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Nieuw Beerta.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Smallingerland.