Energie vergelijken Sint Nicolaasga Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Sint Nicolaasga? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals Anode Energie of Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Sint Nicolaasga? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Sint Nicolaasga.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €275

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Sint Nicolaasga? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €220 €18,33 €1.599,85
3 jaar Oxxio €150 €4,17 €1.719,85
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.839,85

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Sint Nicolaasga”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Sint Nicolaasga:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Sint Nicolaasga met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Anode Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Sint Nicolaasga? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Sint Nicolaasga is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €268

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Sint Nicolaasga zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Minnertsga.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste stroomaanbieder voor jou. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Sint Nicolaasga


Zo vind je de goedkoopste energie in Sint Nicolaasga

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Sint Nicolaasga (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vaste prijs stroom
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
1 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Goede klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Vaste prijs gas
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Persoonlijke service
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
1 jarig contract
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Sint Nicolaasga

Het verbruikte gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Sint Nicolaasga? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je meteen de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (De Friese Meren). Een voordelige partij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken de Wijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.