Energie vergelijken de Wijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in de Wijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als Budget Energie en HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in de Wijk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in de Wijk.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €201

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in de Wijk? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €110 €9,17 €1.528,80
3 jaar Engie €340 €9,44 €1.648,80
5 jaar Engie €0 €0 €1.768,80

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels de vergelijker vergelijk je snel & gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers de Wijk”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in de Wijk:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in de Wijk waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Powerpeers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in de Wijk? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom de Wijk zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders hebben gewoonlijk enorme welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €202

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In de Wijk zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Willemstad.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest voordelige maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken de Wijk


Profiteer van de goedkoopste energie in de Wijk

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in de Wijk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online account
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Sympatieke service
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Online verbruik inzien
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Meerdere contracten
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Snel af te sluiten
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
2 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Behulpzame service
Prominente acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in de Wijk

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in de Wijk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je vandaag nog de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw situatie (De Wolden). Een goedkope partij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nieuw-Amsterdam.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Wolden.