Energie vergelijken Sint Odiliënberg Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Sint Odiliënberg? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals Vandebron en Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Sint Odiliënberg? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke organisatie vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina check je handige info over stroom, gas en licht in Sint Odiliënberg.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €235

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Sint Odiliënberg? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €230 €19,17 €1.599,90
3 jaar Qurrent €160 €4,44 €1.719,90
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.839,90

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Sint Odiliënberg”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Sint Odiliënberg:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Sint Odiliënberg met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Budget Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Sint Odiliënberg? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Sint Odiliënberg is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Leveranciers bieden namelijk prachtige welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €297

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Sint Odiliënberg zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Mirns.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt direct de meest betaalbare aanbieder voor jou. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Sint Odiliënberg


Profiteer van de goedkoopste energie in Sint Odiliënberg

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Sint Odiliënberg (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Sympatieke service
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede service
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Overstaphulp
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Meerdere contracten
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Behulpzame service
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vriendelijke service
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Behulpzame service
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
2 jarig contract
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Sint Odiliënberg

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Sint Odiliënberg? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je moeiteloos de goedkoopste leverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Roerdalen). Een betaalbare aanbieder ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken De Wilgen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Roerdalen.