Energie vergelijken Sittard Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Sittard? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld Vrijopnaam en MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Sittard? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vind je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Sittard.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €217

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Sittard? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.600,35
3 jaar Eneco €250 €6,94 €1.720,35
5 jaar Eneco €0 €0 €1.840,35

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Sittard”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Sittard:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Sittard waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Essent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Sittard? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Sittard is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden vaak sensationele welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €197

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Sittard zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Molkwerum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de goedkoopste stroom maatschappij voor jou. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Sittard


Vind de goedkoopste energie in Sittard

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Sittard (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Meerdere contracten
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Contract wijzigen
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Online verbruik inzien
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
2 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Overstapservice
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
3 jarig contract
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Sittard

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Sittard? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je binnen no-time de meest betaalbare gas aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Sittard-Geleen). Een goedkope partij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Deil.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Sittard-Geleen.