Energie vergelijken Sleeuwijk Start met vergelijken en bespaar wel €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Sleeuwijk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals bijv. Vandebron en Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Sleeuwijk? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder tref je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je handige info over stroom, gas en licht in Sleeuwijk.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €201

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Sleeuwijk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €220 €18,33 €1.600,60
3 jaar EnergieFlex €300 €8,33 €1.720,60
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.840,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Middels deze website vergelijk je vluchtig en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Sleeuwijk”. Tip: filter nu ook op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Sleeuwijk:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Sleeuwijk waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Innova Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Sleeuwijk? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Sleeuwijk is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders kunnen een aanbod doen met fantastische welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €127

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Sleeuwijk zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Mook.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de meest goedkope stroomleverancier voor jouw situatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Sleeuwijk


Ontdek de goedkoopste energie in Sleeuwijk

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu direct de goedkoopste stroom in Sleeuwijk (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Meerdere contracten
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online account
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel oversluiten
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Hulp bij overstappen
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
1 jarig contract
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
1 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Online verbruik inzien
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vriendelijke service
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Verschillende contracten
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Nette klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Sleeuwijk

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Sleeuwijk? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je moeiteloos de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Werkendam). Een goedkope organisatie kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Delft.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Werkendam.