Energie vergelijken Smakt Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Smakt? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals bijv. Anode Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Smakt? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina blader je door alle info over gas, stroom en licht in Smakt.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €234

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Smakt? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €170 €14,17 €1.601,10
3 jaar Qurrent €400 €11,11 €1.721,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.841,10

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze pagina vergelijk je snel & vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Smakt”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Smakt:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Smakt waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qwint.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Smakt? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Smakt is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans prachtige welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €167

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Smakt zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Muntendam.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Smakt


Zo vind je de goedkoopste energie in Smakt

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Smakt (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Goede klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Charmante service
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele stroomprijs
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Nette service
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verschillende contracten
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Meerdere contracten
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Aangename service
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Charmante service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Smakt

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Smakt? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je in luttele seconden de goedkoopste aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Venray). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Den Hoorn.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Venray.