Energie vergelijken Muntendam Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Muntendam? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Muntendam? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Muntendam.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €238

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Muntendam? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €180 €15,00 €1.574,90
3 jaar Budget Energie €280 €7,78 €1.694,90
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.814,90

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je supersnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Muntendam”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Muntendam:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Muntendam met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Energieflex.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Muntendam? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Muntendam zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €293

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Muntendam zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Heerenveen.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de meest goedkope stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Muntendam


Zo vind je de goedkoopste energie in Muntendam

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Muntendam (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Goede medewerkers
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Online verbruik inzien
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede klantenservice
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
2 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verbruik advies
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Online account
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Muntendam

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Muntendam? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij eenvoudig de aantrekkelijkste leverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Menterwolde). Een betaalbare maatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Witte Paarden.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Menterwolde.