Energie vergelijken Smallebrugge Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Smallebrugge? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Allure Energie en Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Smallebrugge? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij vind je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstpremie. Advies nodig? Hier lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Smallebrugge.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €184

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Smallebrugge? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €190 €15,83 €1.601,20
3 jaar EnergieFlex €420 €11,67 €1.721,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.841,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je rap en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Smallebrugge”. Je kunt ook filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Smallebrugge:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Smallebrugge die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Vandebron.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Smallebrugge? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Smallebrugge is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers bieden je hoge welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €275

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Smallebrugge zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Musselkanaal.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt in een oogopslag de voordeligste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Smallebrugge


Ontdek de goedkoopste energie in Smallebrugge

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Smallebrugge (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele gasprijs
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Vriendelijke service
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Goede service
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Behulpzame service
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Contract wijzigen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Nette service
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Goede medewerkers
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Smallebrugge

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Smallebrugge? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je zonder moeite de voordeligste gasleverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een voordelige organisatie kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Den Ilp.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Súdwest-Fryslân.