Energie vergelijken Snikzwaag Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Snikzwaag? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals Vandebron of Pure Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Snikzwaag? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je alle info over gas, stroom en licht in Snikzwaag.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €206

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Snikzwaag? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €240 €20 €1.601,45
3 jaar Vattenfall €150 €4,17 €1.721,45
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.841,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vlot en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Snikzwaag”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Snikzwaag:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Snikzwaag waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Enduris.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Snikzwaag? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Snikzwaag is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met hoge welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €290

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en scherpste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Snikzwaag zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Nederhemert.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de voordeligste stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Snikzwaag


Stap over naar de goedkoopste energie in Snikzwaag

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Snikzwaag (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
3 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Aangename service
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele of vaste prijs
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Goede service
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Overstapservice
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
2 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Verschillende contracten
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik advies
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Snikzwaag

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Snikzwaag? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je gelijk de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (De Friese Meren). Een betaalbare partij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Deurningen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente De Friese Meren.