Energie vergelijken Deventer Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Deventer? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Essent of Fenor. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Deventer? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend zie je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Hier check je alle details over gas, stroom en licht in Deventer.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €215

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Deventer? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Engie €150 €12,50 €1.530,50
3 jaar Engie €360 €10 €1.650,50
5 jaar Engie €0 €0 €1.770,50

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze website vergelijk je vlot en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Deventer”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Deventer:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Deventer met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder MAIN Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Deventer? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Deventer zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers bieden namelijk goede welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €174

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Deventer zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Wognum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt meteen de aantrekkelijkste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Deventer


Profiteer van de goedkoopste energie in Deventer

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Deventer (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs gas
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Goede medewerkers
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Charmante service
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Persoonlijk advies
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Nette service
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Deventer

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Deventer? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je eenvoudig de aantrekkelijkste aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw woning (Deventer). Een goedkope gasmaatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Nieuwolda.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Deventer.