Energie vergelijken Soesterberg Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Soesterberg? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals Anode Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Soesterberg? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina tref je handige info over stroom, gas en licht in Soesterberg.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €219

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Soesterberg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €120 €10 €1.601,60
3 jaar NLE €180 €5,00 €1.721,60
5 jaar NLE €0 €0 €1.841,60

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze website vergelijk je snel & gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Soesterberg”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Soesterberg:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Soesterberg met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder RENDO Netwerken.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Soesterberg? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Soesterberg is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hebben gewoonlijk sublieme welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €298

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Soesterberg zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Nederweert.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de aantrekkelijkste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Soesterberg


Zo vind je de goedkoopste energie in Soesterberg

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Soesterberg (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Utrecht)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verbruik advies
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Overstapservice
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Goede klantenservice
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Snel af te sluiten
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Behulpzame service
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Sympatieke service
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Contract wijzigen
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Nette service
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Soesterberg

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Soesterberg? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij in luttele seconden de meest goedkope gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Soest). Een geschikte gas leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Didam.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Soest.