Energie vergelijken Son Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Son? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers als Vrijopnaam en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Son? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Via deze website check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Son.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €181

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Son? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Green Choice €150 €12,50 €1.601,75
3 jaar Green Choice €210 €5,83 €1.721,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.841,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met de vergelijker vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Son”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Son:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Son waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (in de nacht, in de weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Allure Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Son? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Son zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden namelijk fantastische welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €126

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Son zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Neerijnen.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Son


Zo vind je de goedkoopste energie in Son

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Son (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online account
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede service
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik advies
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Overstaphulp
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Son

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Son? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij eenvoudig de meest goedkope aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Son en Breugel). Een passende gasmaatschappij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Diepenveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Son en Breugel.