Energie vergelijken Sondel Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Sondel? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers als bijvoorbeeld Eneco of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Sondel? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Sondel.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €230

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Sondel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Engie €170 €14,17 €1.601,85
3 jaar Engie €230 €6,39 €1.721,85
5 jaar Engie €0 €0 €1.841,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Sondel”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Sondel:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Sondel met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Budget Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Sondel? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Sondel zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hebben gewoonlijk fantastische welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €254

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aanstaande aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Sondel zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Neerkant.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest goedkope stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Sondel


Zo vind je de goedkoopste energie in Sondel

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Sondel (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vriendelijke service
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel overstappen
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Persoonlijk advies
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
3 jarig contract
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Nette klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik advies
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Goede klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Aangename service
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Sondel

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Sondel? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je gelijk de aantrekkelijkste gasleverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (De Friese Meren). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Diessen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.