Energie vergelijken Spanga Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Spanga? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals Energiedirect.nl of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Spanga? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de geldende cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Spanga.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €191

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Spanga? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €210 €17,50 €1.602,05
3 jaar Essent €270 €7,50 €1.722,05
5 jaar Essent €0 €0 €1.842,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze website vergelijk je supersnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Spanga”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Spanga:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Spanga met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Spanga? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Spanga zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden vaak goede welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €288

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Spanga zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Netterden.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de goedkoopste energiemaatschappij voor jou. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Spanga


Profiteer van de goedkoopste energie in Spanga

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Spanga (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Flexibele stroomprijs
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
1 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Hulp bij overstappen
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Charmante service
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Verschillende contracten
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Contract wijzigen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Overstapservice
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Spanga

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Spanga? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je binnen een paar seconden de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Weststellingwerf). Een aantrekkelijke leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Dijken.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Weststellingwerf.