Energie vergelijken Spijkerboor Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Spijkerboor? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als Clean Energy en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Spijkerboor? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier check je handige info over gas, stroom en licht in Spijkerboor.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €219

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Spijkerboor? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €140 €11,67 €1.602,45
3 jaar Budget Energie €350 €9,72 €1.722,45
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.842,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Spijkerboor”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Spijkerboor:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Spijkerboor met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Huismerk Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Spijkerboor? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Spijkerboor is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders geven jouw reusachtige welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €159

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De aankomende maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Spijkerboor zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Nieuw Beerta.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest aantrekkelijke energiemaatschappij voor jou. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Spijkerboor


Overstappen naar de goedkoopste energie in Spijkerboor

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Spijkerboor (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Overstaphulp
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs stroom
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Sympatieke service
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Snel oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Goede medewerkers
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel af te sluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Persoonlijke service
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Snel af te sluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Goede klantenservice
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Spijkerboor

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Spijkerboor? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij nu de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Wormerland). Een passende maatschappij gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Doesburg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Wormerland.