Energie vergelijken Startenhuizen Start met vergelijken en bespaar maar liefst €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Startenhuizen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals DELTA en Vattenfall. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Startenhuizen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker ontdek je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstpremie. Advies nodig? Via deze pagina check je alle info over gas, stroom en licht in Startenhuizen.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €227

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Startenhuizen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €120 €10 €1.603,10
3 jaar Vattenfall €160 €4,44 €1.723,10
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.843,10

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van de vergelijker vergelijk je rap en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Startenhuizen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Startenhuizen:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Startenhuizen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij UnitedConsumers.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Startenhuizen? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Startenhuizen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers bieden vaak interessante welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €274

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Startenhuizen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Nieuw-Vennep.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest aantrekkelijke energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Startenhuizen


Ontdek de goedkoopste energie in Startenhuizen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Startenhuizen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Sympatieke service
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Nette service
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Persoonlijk advies
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verbruik advies
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Overstaphulp
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Simpele voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Betalen in termijnen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Startenhuizen

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Startenhuizen? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je probleemloos de voordeligste gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven uit de regio (Loppersum). Een goedkope leverancier gezien? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Doornspijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Loppersum.