Energie vergelijken Stavenisse Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Stavenisse? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers als Clean Energy of Powerpeers. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Stavenisse? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke leverancier tref je de prijs per jaar en de optionele korting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina vind je bruikbare info over stroom, gas en licht in Stavenisse.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €209

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Stavenisse? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €130 €10,83 €1.603,15
3 jaar Essent €170 €4,72 €1.723,15
5 jaar Essent €0 €0 €1.843,15

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van de vergelijker vergelijk je gauw en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Stavenisse”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Stavenisse:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Stavenisse waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Vandebron.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Stavenisse? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Stavenisse is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders werken met sublieme welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €292

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Stavenisse zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nieuw-Vossemeer.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft meteen de meest voordelige energieleverancier voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Stavenisse


Zo vind je de goedkoopste energie in Stavenisse

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Stavenisse (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zeeland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verschillende contracten
Interessante acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Maandelijks bijstellen
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Duidelijke voorwaarden
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel overstappen
Interessante acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette klantenservice
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Betalen in termijnen
Interessante acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel overstappen
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Verbruik advies
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Meerdere contracten
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Stavenisse

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Stavenisse? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je meteen de goedkoopste gas aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Tholen). Een aantrekkelijke aanbieder gezien? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Doorwerth.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Tholen.