Energie vergelijken Nieuwebrug Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Nieuwebrug? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom als Clean Energy of Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Nieuwebrug? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vind je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina blader je door handige info over stroom, gas en licht in Nieuwebrug.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €219

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Nieuwebrug? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €220 €18,33 €1.577,35
3 jaar Eneco €130 €3,61 €1.697,35
5 jaar Eneco €0 €0 €1.817,35

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nieuwebrug”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Nieuwebrug:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Nieuwebrug waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over NLE.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Nieuwebrug? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Nieuwebrug zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers bieden namelijk sensationele welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €204

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw nieuwe energieleverancier regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nieuwebrug zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Hernen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieaanbieder die past bij jouw situatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Nieuwebrug


Profiteer van de goedkoopste energie in Nieuwebrug

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Nieuwebrug (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
2 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Nette klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Goede medewerkers
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Snel oversluiten
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
2 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Nette klantenservice
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste prijs gas
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Overstapservice
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Nieuwebrug

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Nieuwebrug? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je in luttele seconden de meest goedkope maatschappij. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Heerenveen). Een geschikte aanbieder gezien? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Zeewolde.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Heerenveen.