Energie vergelijken Nieuwegein Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Nieuwegein? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Engie en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Nieuwegein? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij check je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Nieuwegein.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €176

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Nieuwegein? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €240 €20 €1.577,45
3 jaar Oxxio €150 €4,17 €1.697,45
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.817,45

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze tool vergelijk je rap en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Nieuwegein”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Nieuwegein:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Nieuwegein waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en met feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Vattenfall.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Nieuwegein? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Nieuwegein zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Aanbieders kunnen een aanbod doen met daverende welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €152

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Nieuwegein zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Herpt.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de goedkoopste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Nieuwegein


Zo vind je de goedkoopste energie in Nieuwegein

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Nieuwegein (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Goede medewerkers
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Charmante service
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Overstaphulp
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Diverse prijsafspraken
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verbruik aanpassen
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Nieuwegein

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Nieuwegein? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij gelijk de meest voordelige leverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Nieuwegein). Een geschikte leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Zegveld.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Nieuwegein.