Energie vergelijken Steggerda Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Steggerda? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan leveranciers van stroom zoals Energiedirect.nl of Vattenfall. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Steggerda? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna zie je meteen de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder tref je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op onze website lees je alle info over stroom, gas en licht in Steggerda.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €229

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Steggerda? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €240 €20 €1.603,70
3 jaar Essent €280 €7,78 €1.723,70
5 jaar Essent €0 €0 €1.843,70

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Via de vergelijker vergelijk je gauw en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Steggerda”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Steggerda:

 1. Vandebron
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Steggerda met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Allure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Steggerda? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Steggerda zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven namelijk formidabele welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €276

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Steggerda zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Nieuwehorne.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de aantrekkelijkste leverancier voor jouw situatie. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Steggerda


Overstappen naar de goedkoopste energie in Steggerda

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Steggerda (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele stroomprijs
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Verbruik aanpassen
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
2 jarig contract
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
3 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Online verbruik inzien
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Direct overstappen
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Contract wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Steggerda

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Steggerda? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je probleemloos de meest goedkope gas aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Weststellingwerf). Een interessante gas leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Driehuis.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Weststellingwerf.