Energie vergelijken Nieuwehorne Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Nieuwehorne? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomaanbieders als Clean Energy en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Nieuwehorne? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Nieuwehorne.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €209

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Nieuwehorne? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.577,50
3 jaar Qurrent €160 €4,44 €1.697,50
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.817,50

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Nieuwehorne”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Nieuwehorne:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Nieuwehorne waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Oxxio.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Nieuwehorne? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Nieuwehorne zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met hoge welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €229

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Nieuwehorne zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Herten.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de voordeligste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Nieuwehorne


Overstappen naar de goedkoopste energie in Nieuwehorne

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Nieuwehorne (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Online account
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Goede medewerkers
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Vaste & variabele prijzen
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Overstaphulp
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vaste prijs stroom
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
2 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Nieuwehorne

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Nieuwehorne? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je zonder problemen de meest goedkope gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenuit de regio (Heerenveen). Een interessante gas leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Zeijen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Heerenveen.