Energie vergelijken Stein Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Stein? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom zoals Essent of Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Stein? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Stein.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €276

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Stein? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €250 €20,83 €1.603,75
3 jaar Eneco €290 €8,06 €1.723,75
5 jaar Eneco €0 €0 €1.843,75

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via de vergelijker vergelijk je snel & gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Stein”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Stein:

 1. Allure Energie
 2. Essent
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Stein met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Anode Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Stein? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Stein is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hebben gewoonlijk aantrekkelijke welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €258

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Stein zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Nieuwendijk.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt meteen de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Stein


Stap over naar de goedkoopste energie in Stein

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Stein (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Nette klantenservice
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verschillende contracten
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Persoonlijke service
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Persoonlijk advies
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Goede service
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Snel oversluiten
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste prijs gas
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Meerdere contracten
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele gasprijs
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Stein

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Stein? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je snel & overzichtelijk de voordeligste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Stein). Een passende aanbieder gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Driel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Stein.